URBAN NOISE WALL PARK

The studio asked students to engage with a high-profile industry grant between RMIT University and Transurban that investigated an innovative approach to motorway noise management. In the project motorway noise was viewed as a condition that could be both cancelled, using physical engineering methods, and could be transformed, using more ephemeral and creative design methods.

The studio researched ways in which physical and electroacoustic noise transformation methodologies could be applied as an urban design solution to parklands adjacent to motorway noise walls. The primary intention of the designs was to encourage residents to utilise the parklands as spaces of play, recreation and imagination.

Jordan Lacey

Stephan Moore

Lawrence Harvey

Ross McLeod

1/2
MDIT Logo
RMIT University
School of Design

Follow Us

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
Melbourne, Australia.

Copyright © 2018 MDIT